Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, primit de premierul Israelului

La Ierusalim, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a fost primit astăzi de premierul Benjamin Netanyahu.

Adăugat: 13 Iulie 2017
Ultima actualizare:13 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: reşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi premierul Benjamin Netanyahu- arhivă foto
trimite pe mail

Au fost discutate domenii concrete de cooperare bilaterală.

"Întrevederea a fost pragmatică şi foarte utilă", a declarat Liviu Dragnea într-un interviu în exclusivitate acordat corespondentului RRA, Dragoş Ciocârlan.

"Am discutat despre subiecte de interes comun, şi anume o colaborare serioasă în ceea ce priveşte industria de apărare din România. Vrem să producem în România înaltă tehnologie pe bază de joint adventures. De asemenea am discutat despre fondul suveran de dezvoltare şi investiţii şi aici am insistat foarte mult să dea importanţă şi să încurajeze fondul de investiţii sau investitori israelieni să vină pe lângă acest fond, pentru că va fi un vehicul foarte important pentru dezvoltarea noastră. Am discutat de asemenea despre cercetarea medicală, cercetare medicală personalizată, care în Israel este în top în domeniul ăsta şi în România este nevoie foarte mare. Am vorbit de asemenea despre reţeaua de 8+1 spitale, spitalul republican, pe care vrem să-l facem în Bucureşti, complexul medical de fapt şi cele opt spitale regionale. Şi aici ne-au spus că vor trimite investitori serioşi, precum şi clinicile private care sunt foarte dezvoltate în Israel şi aş vrea să dezvoltăm un parteneriat foarte serios. Am vorbit despre cercetarea în agricultură, pentru că ne interesează. De asemenea, am vorbit despre zona din jurul Laserului de la Măgurele. Acolo este vorba de o suprafaţă mare, suprafaţă importantă şi vrem ca împreună cu companii de înaltă tehnologie din Israel să dezvoltăm acolo un concept, Laser Valley, după modelul Sillicon Valley, un proiect foarte ambiţios şi foarte interesant şi pentru partea israeliană", a afirmat Dragnea.

S-a discutat de asemenea despre participarea investitorilor israelieni la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, în cercetarea medicală şi în ceea ce priveşte proiectul unei reţele de spitale care vor forma aşa numitul "Complex Republican".Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
13 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza