Preşedintele Camerei Deputaţilor, ameninţat cu legea penală

Conducerea Camerei Deputaţilor se va reuni mâine pentru a discuta contestaţia depusă astăzi de liberali faţă de modul în care a fost adoptată legea privind mărirea salariilor unor categorii de angajaţi bugetari.

Adăugat: 8 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Deputaţii liberali susţin că votul asupra acestui document şi asupra celorlalte care au fost adoptate în şedinţa de ieri a Camerei a fost fraudat, întrucât nu a fost asigurat cvorumul legal de lucru.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu l-a atenţionat marţi pe preşedinele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, că, dacă va semna una sau mai multe legi din cele adoptate ieri, va săvârşi un fals şi va trebui să răspundă în faţa legii penale pentru fraudă şi fals în acte publice.

"În cazul în care PSD nu va recunoaşte că s-au votat legi prin fraudă şi nu va dispune prin Biroul Permanent remedierea situaţiei, PNL se va vedea obligat să se adreseze justiţiei", a mai spus Eugen Nicolăescu.

Deputatul independent Remus Cernea i-a cerut tot marţi preşedintelui Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache să nu trimită spre promulgare legile adoptate luni, întrucât nu a existat cvorumul necesar de vot prevăzut de legislaţia în vigoare.

În caz contrar, Remus Cernea a ameninţat că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu şi pentru fraudarea votului din plen.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza