Preşedintele Bulgariei: Să încetăm cu speculaţiile că se vor forma flote împotriva cuiva

"La întâlnirea cu colegii din România a fost ridicată problema unei noi iniţiative în Marea Neagră, însă haideţi să încetăm cu speculaţiile că se vor forma flote împotriva cuiva" a declarat preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

Adăugat: 16 Iunie 2016
Ultima actualizare:16 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev
trimite pe mail

Declaraţia a fost făcută azi,  în cadrul unui briefieng de presă special.

"Colegii noştri au ridicat problema unei noi iniţiative în Marea Neagră", a adăugat şeful statului bulgar, precizând că poate fi sprijinită de Bulgaria, doar în cadrul NATO.

"Această iniţiativă nu este cu nimic diferită faţă de alte iniţiative pe care le facem - este vorba despre execiţii, coordonare, principii comune. Unde este aici senzaţionalul şi unde este noutatea?", s-a întrebat preşedintele Bulgariei.

Potrivit şefului statului bulgar, ţara sa face ceea ce a făcut întotdeauna, în cel mai onorabil mod.

"Ne-am adresat mass-mediei, să pună capăt speculaţiilor legate de formarea unei flote împotriva cuiva", a mai spus Plevneliev, citează focus-news.net, preluat de Agenţia de presă Rador.

Amintim că ieri, aflat în vizită oficială la Sofia, preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că la Summitul NATO de la Varşovia, din luna iulie, România şi Bulgaria le vor cere aliaţilor înfiinţarea unei flote permanente a Alianţei Nord-Atlantice la Marea Neagră.

Preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că iniţiativa României privind o flotă navală permanentă la Marea Neagră vine în contextul în care toată lumea recunoaşte interesul strategic al Mării Negre.

"România nu doar primeşte securitate, noi vrem să oferim, la rândul nostru, securitate", afirmă şeful statului, Klaus Iohannis, care adaugă, că la iniţiativa României se vor putea alătura Bulgaria şi Turcia.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza