Președintele atacă la CCR eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale. Ce spune Liviu Dragnea

Unul dintre motivele pentru care președintele Iohannis atacă la CCR Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, printre care și taxa radio-tv, este că documentul nu precizează sursa de finanţare.

Adăugat: 15 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţionalã legea adoptatã de Parlament prin care sunt eliminate peste o sutã de taxe nefiscale, inclusiv taxa radio- tv.

Preşedintele a adus o serie de argumente în favoarea acestui demers, între care faptul cã legislativul nu a obţinut avizul guvernului pentru promovarea legii, iar documentul nu precizeazã sursa de finanţare necesarã pentru aplicarea lui.

Curtea Constituţională va analiza pe 14 decembrie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Dragnea: Președintele contestă legea din motive exclusiv politice

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, iniţiator al legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a contestat documentul la Curtea Constituţională, din motive exclusiv politice.

Pe o reţea de socializare, Liviu Dragnea spune că preşedintele nu înţelege că oamenii pierd zeci de ore, în fiecare an, pentru a plăti aceste taxe nefiscale.

Liviu Dragnea, îi asigură pe români că, şi de acum înainte, va face tot ce este legal pentru a pune această lege în aplicare.

În opinia sa, doar aşa românii vor face parte din clasa de mijloc.

PNL susține păstrarea taxei radio-tv

Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, susține că multe dintre taxele propuse acum pentru a fi eliminate, au fost introduse chiar de Guvernul condus de Victor Ponta.

Ea mai spune că PNL este de acord cu eliminarea majorității acestor taxe şi susţine necesitatea păstrării Timbrului de Mediu și a taxei pentru radio și tv.

Adriana Săftoiu candidează pe listele PNL pentru un post de deputat în Municipiul Bucureşti, informează redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.

Oana Osman: Suntem doar oameni bine intenţionaţi care vrem să schimbăm România

Candidatii Uniunii Salvati Romania, filiala Olt, la alegerile pentru Parlament, şi-au prezentat proiectule electorale.

Candidatul care deschide lista pentru Senat, Oana Osman, a vorbit despre noua clasa de politicieni.

"Au fost oameni, am văzut tineri care au venit şi au spus 'sunteţi ultima noastră speranţă, vă rog să nu ne amăgiţi'. Iar noi am spus 'noi suntem ca şi voi, suntem oameni care avem joburi şi care nu am făcut din politică o profesie'. Suntem doar oameni bine intenţionaţi care vrem să schimbăm România. Şi credem că este timpul o nouă generaţie de politicieni să se nască dar pe baze corecte, temeinice având un spate un portofoliu de cunoştine, vorbim de oameni potriviţi la locurile potrivite", a spus Oana Osman.

Udrea: Sistemul nu trebuie să fie lasat sa aleaga in locul oamenilor

Candidatul independent la Camera Deputatilor in Bucuresti, Elena Udrea, doreste sa continue lupta pentru drepturile omului.

Ea spune ca sistemul nu trebuie să fie lasat sa aleaga in locul oamenilor.

"O luptă pe care cred că în acest moment mai mult ca oricând este nevoie ca cineva să o ducă şi care se centrează în primul rând pe drepturile omului, spre exemplu dreptul de a fi ales şi prezumţia la nevinovăţie. Cred că cetăţenii sunt cei care trebuie să aleagă, nu sistemul să decidă cine mai face politică în ţara aceasta şi cine conduce România. Cred că bucureştenii trebuie să aleagă dacă eu continuu cu un mandat de parlamentar în Parlamentul României şi nu trebuie ca selecţia aceasta sau cariera mea politică să se termine pentru că aşa doreşte sistemul care controlează astăzi România", a susținut Udrea.

Vainer nu mai candidează
 
Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, a anunţat, la Oradea, ca nu va mai candida pentru un al patrulea mandat de parlamentar şi a prezentat candidatul Federaţiei, pe Silviu Vexler.

Aurel Vainer a spus că este o premieră faptul că această campanie debutează la Oradea, nu în Capitală, deoarece există un număr mare de evrei în oraşul de pe Crişul Repede.

Aurel Vainer a prezentat comunităţii evreieşti orădene câteva realizări materializate în legi.

"Toți everii care au suferit în Holocaust în România primesc de la Guvernul român o indemnizație lunară. Noi am transformat-o în lege, am consfințit toate prevederile bune de acolo și am mers cu ea mai departe. Dar nu uitați: de această lege 189 beneficiază nu puțini refugiați români din teritoriile ocupate sau cedate, după cum a fost cazul - Basarabia, Bucovina, Transilvania de Nord, Dobrogea, toți care s-au refugiat, neevrei, beneficiază tot de această lege", a spus Vainer.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza