Preşedintele amână decizia în cazul noilor miniştri de la Transporturi si Dezvoltare

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va mai exista nicio schimbare de miniştri în această săptămână, iar noua propunere de remaniere a PSD va fi analizată după Ziua Naţională.

Adăugat: 22 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua nicio decizie în privinţa noilor miniştri propuşi aseară de PSD pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, până după sărbătorile de 1 Decembrie.

El a spus că acţionează în cadru strict constituţional şi că nu se poate guverna aşa cum face PSD,  schimbând miniştrii foarte des.

Klaus Iohannis: În aceastã sãptãmânã nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar aceastã chestiune, care mi-a fost propusã, o remaniere dupã remaniere, va fi luatã în analizã cel mai devreme dupã sãrbãtorile dedicate Centenarului şi Zilei Naþionale de 1 Decembrie. Pânã atunci, pot sã vã spun cã nu se va întâmpla în aceastã zonã nimic.

Amintim că premierul Viorica Dăncilă a înaintat două noi propuneri: Lia Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins nominalizările precedente pentru cele două ministere.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi-a dat demisia

Între timp, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi-a dat demisia, ieri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să îl revoace din funcţie şi să o numească în locul său pe Lia Olguţa Vasilescu.

Tot ieri, Corpul său de control a anunţat deficienţe în implementarea proiectului Magistralei 5 de metrou, care au dus la întârzieri în derularea contractului, dar şi la suplimentarea costurilor pentru Metrorex cu peste 188 de milioane de lei.

Având în vedere prevederile legale, precum şi faptul că proiectul este finanţat din fonduri europene, organele de control consideră că este oportună sesizarea Departamentului pentru Lupta Antifraudă, care să cerceteze şi să ia măsurile necesare.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:
23 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza