Preşedintele ales, Klaus Iohannis felicită guvernul moldovean pentru organizarea alegerilor

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, felicită Guvernul de la Chişinău pentru felul exemplar în care a organizat scrutin privind alegerile parlamentare.

Adăugat: 1 Decembrie 2014
Ultima actualizare:1 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă, Klaus Iohannis, îşi exprimă satisfacţia că alegerile din Republica Moldova s-au desfăşurat în linişte şi cu respectarea deplină a standardelor democratice.

"Cel mai important motiv de satisfacţie provine însă din rezultatele care se prefigurează. Ele confirmă anticiparea noastră despre faptul că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova îşi doreşte o continuare accelerată a parcursului european al ţării lor", se arată într-un mesaj al preşedintelui ales Klaus Iohannis.

În opinia acestuia, rezultatul alegerilor este limpede, respectiv că electoratul îşi doreşte un guvern reformist, decis să continue efortul de modernizare în sens european a Republicii Moldova.

"Creşterea economică, reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, protecţia familiei şi a celor dezavantajaţi, integrarea deplină în viaţa publică a minorităţilor naţionale, creşterea calităţii învăţământului şi independenţa energetică, iată doar câteva din punctele esenţiale care trebuie să treacă de pe agenda cetăţeanului pe lista de priorităţi a noului Guvern", mai arată Klaus Iohannis.

El adresează felicitări Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Partidului Liberal şi Partidului Democrat din Moldova şi spune că acestor partide le revine răspunderea de a continua drumul Republicii Moldova către Europa unită.

'Vreau să îi asigur pe toţi cetăţenii moldoveni că România le-a înţeles aşteptările şi mesajul şi că le va fi mereu alături. Aştept cu bucurie momentul unei noi vizite în Republica Moldova şi începutul colaborării cu viitorul guvern pro-european de la Chişinău", a mai spus Iohannis în comunicatul de presă.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza