Preşedintele a promulgat legea care interzice organizaţiile şi simbolurile rasiste

Legea interzice organizaţiile, simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Adăugat: 23 Iulie 2015
Ultima actualizare:23 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Câteva legi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis ar urma să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Este vorba de anumite acte normative ce vizează domeniul educaţiei.

Şeful statului a aprobat şi legea care interzice organizaţiile şi simbolurile cu caracter rasist sau xenofob.  

Prin legea de modificare a OUG nr. 83/2014 se amână până la data de 15 septembrie, anul acesta, finanţarea de bază pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul de stat privat şi confesional acreditat, pentru învăţământul profesional şi liceal de stat, particular şi confesional, precum şi pentru cel postliceal de stat.

De asemenea, legea suspendă, până la data de 31 decembrie 2016, măsura acordării a 500 de euro pentru educaţia permanentă a fiecărui nou-născut.

Un alt act normativ, promulgat de şeful statului, interzice organizaţiile, simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Astfel, afişarea, confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe cu scopul de a fi răspândite, se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la trei ani.

Prin referire la mişcarea legionară, legea incriminează organizaţiile fasciste din România care au activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de Legiunea Arhanghelului Mihail, Garda de Fier şi Partidul "Totul pentru ţară".

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Aurel Vainer salută promulgarea de către preşedintele României a legii privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.Autor:
Dana Georgescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza