Preşedintele a promulgat legea care acordă Serbiei statutul de candidat la UE

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea pentru ratificarea Acordului de stabilizare şi de asociere între Comunităţile Europene şi statele membre ale acestora şi Republica Serbia.

Adăugat: 19 Aprilie 2012
Ultima actualizare:19 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale publicat, joi, informează că preşedintele a promulgat Legea pentru ratificarea Acordului de stabilizare şi de asociere între Comunităţile Europene şi statele membre ale acestora şi Republica Serbia, semnat la Luxemburg la 29 aprilie 2008.

La începutul lunii aprilie, plenul Senatului a aprobat proiectul de ratificare a Acordului de stabilizare şi de asociere a Republicii Serbia la Uniunea Europeană.

La propunerea preşedintelui Comisiei pentru politică externă, Titus Corlăţean, plenul Senatului a decis ca ratificarea să fie însoţită de textul unei declaraţii a Parlamentului României.

Corlăţean a subliniat că acestă declaraţie reprezintă o clauză asiguratorie cu privire la ce va urma în privinţa respectării drepturilor cetăţenilor sârbi de origine română.

"Guvernul României, partenerii europeni care vor fi semnalaţi, inclusiv prin difuzarea acestei declaraţii de către depozitar, să fie extrem de atenţi şi implicaţi de o manieră europeană în asigurarea conformităţii Serbiei cu criteriile politice, începând cu conservarea dreptului la conservarea şi afirmarea identităţii naţionale a cetăţenilor sârbi de origine română", a menţionat senatorul PSD.

La rândul său, ministrul de externe, Cristian Diaconescu, a susţinut că politica României a fost, în mod consecvent, una de sprijinire a Serbiei în obiectivele sale de aderare la Uniunea Europeană.
    
''Prin aprobarea acestui acord, Senatul consacră statutul de candidat oficial al Serbiei la Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă o concretizare a perspectivei europene a acestei ţări, pe care, prin politica sa generală, România a susţinut-o consecvent, mai ales că este vorba de un stat din Balcanii de Vest'', a spus ministrul, la acea dată.
    

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
19 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza