Preşedintele a criticat modul de adoptare a legii tăierii celor 102 taxe

Preşedintele României, Klaus Iohannis a criticat modul în care a fost promovată şi adoptată în procedură de urgenţă legea tăierii celor 102 taxe nefiscale, între care şi taxa radio tv.

Adăugat: 10 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis a criticat modul în care a fost promovată şi adoptată în procedură de urgenţă legea tăierii celor 102 taxe nefiscale, între care şi taxa radio tv.

Declaraţia a fost făcută la începutul dezbaterii organizate astăzi la Biblioteca Naţională pe tema eliminării taxei radio tv,.

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat că eliminarea unor taxe este in esenţă un lucru bun dar in acest caz este vorba despre eliminarea finanţării de bază a celor două servicii publice şi fără a pune ceva în loc.

În opinia şefului statului această dezbatere este atipică prin temporizare deoarece ea ar fi trebuit să aibă loc înainte de a vota Parlamentul această iniţiativă.

 "Am aflat, recunosc, cu foarte mare surprindere, că nici televiziunea publică, nici radioul public, nu au fost consultaţi în acest demers legislativ care-i priveşte. Mi se pare o abordare ciudată fiindcă nu este vorba de două SRL-uri", a spus Klaus Iohannis.

"Este totuşi vorba de televiziunea publică a României şi radioul public al României.

"Acest tip de dezbatere ar fi trebuit să aibă loc înainte de a vota această iniţiativă în Parlament şi nu după".

Au mai luat cuvântul reprezentanţii organizatorilor, Active Watch, care au arătat că niciun mecanism de finanţare, oricât de favorabil ar fi celor două instituţii, nu trebuie implementat fără garanţii.

Şi reprezentantul Consiliului de Administraţie al Radiodifuziunii, Andras Demeter, a vorbat aici, care a criticat graba cu care s-a adoptat această lege, dar şi jurnalişti precum Cătălin Tolontan şi Petrişor Obae.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza