Preşedinte interimar la Camera Deputaţilor până la viitoarele alegeri

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, la propunerea preşedintelui Liviu Dagnea ,să nu avanseze nici un succesor al lui Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 14 Iunie 2016
Ultima actualizare:14 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Astfel, forul legislativ va avea un preşedinte interimar până la alegerile parlamentare din toamnă.

În şedinţa de astăzi, membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au adoptat cu unanimitate de voturi propunerea preşedintelui Liviu Dragnea de a nu formula nicio nominalizare pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD justifică faptul că nu a propus nici una din variantele vehiculate zilele trecute deoarece are nevoie de toţi aceşti oameni în campania electorală.

"Vorbim de nişte oameni cu o importanţă publică foarte mare, chiar foarte mare. Toţi sunt importanţi, dar sunt lideri de opinie de care am nevoie în campania electorală: Victor Ponta, Rovana Plumb. Sper ca Victor Ponta să aibă rolul pe care l-a avut şi în campania de la alegerile locale, acelaşi om implicat în viaţa de partid, aşa cum îl am şi eu", a declarat Dragnea.

Întrebat de jurnalişti, Liviu Dragnea a declarat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale a României referitoare la sesizarea înaintată de Valeriu Zgonea.

"Liviu Dragnea a mai anunţat că va discuta cu liderii UNPR şi ALDE de oportunitatea unei moţiuni de cenzură la adresa guvernului Dacian Cioloş. În opinia sa, acest demers ar duce la alegeri anticipate care se pot organiza cel mai devreme în luna octombrie, cu doar o lună mai devreme decât termenul stabilit pentru alegerile parlamentare", a explicat liderul PSD.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza