Presa internaţională despre alegerile din România

Presa internaţională scrie despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din România care vor continua, în turul doi, cu înfruntarea dintre Victor Ponta şi Klaus Johannis.

Adăugat: 3 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Duelul se anunţă mai strâns decât se prevedea, notează FRANCE PRESSE, care mai scrie că scrutinul este considerat crucial pentru fosta ţară comunistă în care sunt vii temerile că puterea politică va prelua controlul justiţiei în cazul unei victorii a lui Victor Ponta.

Agenţia REUTERS aminteşte de temerea investitorilor privind riscul de instabilitate politică în România şi citează un strateg bancar potrivit căruia victoria lui Ponta, cu partidul său controlând parlamentul, ar fi văzută ca un lucru pozitiv.

Agenţia de presă rusă RIA a reţinut participarea masivă la alegeri şi cozile de la secţiile de votare.

"New York Times" scrie despre campania electorală marcată de acuzaţii de spionaj care amintesc de trecutul dictatorial al României.

Despre perioada dinaintea alegerilor aminteşte şi postul de televiziune EURONEWS, potrivit căruia campania electorală a premierului Ponta a fost marcată de câteva reculuri în ultimele săptămâni după acuzaţiile de luare de mită şi corupţie printre politicienii PSD, inclusiv în privinţa socrului său.

BBC aminteşte şi el de campania marcată de acuzaţii dure.

Candidaţii au fost mai ocupaţi să-şi arunce invective şi să se acuze de colaborare cu serviciile secrete, decât să vorbească despre programele lor - notează şi ziarul francez de stânga "Liberation".

Spaniolii de la "El Mundo", în schimb, au reţinut promisiunea premierului de a convoca un referendum privind reinstaurarea monarhiei, în cazul în care devine preşedinte.

Ar fi un harakiri politic şi o premieră mondială dacă republica s-ar transforma în monarhie - notează ziarul.Autor:
Radu Şarpe
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza