Presa din Bulgaria comentează rapoartele de ţară ale Comisiei Europene

Presa de la Sofia comentează primele informaţii cu privire la rapoartele de ţară făcute de Comisia Europeană pentru Bulgaria şi România.

Adăugat: 12 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acestea ar critica guvernul de la Sofia pentru incapacitatea sa de a lupta împotriva corupţiei şi ar saluta progresele făcute de România.  

Citând surse din Comisia europeană, agenţia Frognews informează că noul raport de ţară pentru Bulgaria, aşteptat în finele lui ianuarie, va fi unul distrugător.

Ultima varianta de lucru conţine critici dure la adresa guvernului Borisov.

În pofidă promisiunilor conţinute în programul coaliţiei de centru dreaptă reforma în justiţie a bătut pasul pe loc, nu a fost iniţiat nici-un dosar penal pentru corupţie la nivel înalt, grupurile oligarhice şi-au menţinut influienţa în instituţiile de stat.

Înregistrările unor convorbiri între judecători printre care fosta şefă a tribunalului municipal Sofia, Krasimira Ianeva, au aruncat lumină asupră mecanismelor de control politic asupră tribunalelor.

Procuratura a devenit un instrument al puterii politice. 

Este criticată netransparenţa în sectorul media, măsurile represive împotrivă unor ziarişti şi medii independente care critică puterea.

Pentru prima dată, informează Frognews, România va fi comentată separat de Bulgaria ca ţara "care a depus eforturi foarte mari şi a obţinut rezultate reale în combaterea corupţiei la nivel înalt şi în justiţie".Autor:
Petio Petkov, Bulgaria
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza