Premierului Ponta: O ţară liberă poate exista doar dacă există şi o presă liberă

Premierul Victor Ponta arată, într-o postare, că a luat act de decizia judecătorilor în dosarul ICA, afirmând că în calitate de lider politic va face tot ce stă în puterile sale ca jurnaliştii, inclusiv cei de la Antena 3 sa-şi facă meseria.

Adăugat: 8 August 2014
Ultima actualizare:8 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

"Nu comentez sentinţe în cauze penale, dar vreau să asigur pe toată lumea că, atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3/Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţara noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la libera exprimare şi independenţa presei", a scris vineri Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Premierul a mai subliniat în postarea publicată că  este convins că "o ţară liberă poate exista doar dacă există şi o presă liberă".

Amintim că, vineri, Curtea de Apel Bucureşti a decis, în cazul Dosarului "ICA", să-l condamne de preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare.

În acest dosar au mai fost condamnaţi încă 11 inculpaţi, printre care profesorul Gheorghe Mencinicopschi care a fost condamnat la 8 ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, care a primit 7 ani de închisoare.

Sentinţa este definitivă şi irevocabilă.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
8 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza