Premierul Viorica Dăncilă, vizită oficială în Israel

Prim-ministrul Viorica Dăncilă soseşte în Israel în această dimineaţă pentru o vizită oficială de două zile, la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu.

Adăugat: 25 Aprilie 2018
Ultima actualizare:25 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Vizita prim-ministrului României Viorica Dăncilă la Ierusalim, care începe astăzi, se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referinţă pentru relaţia bilaterală: 70 de ani de la crearea statului Israel, 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi 100 de ani de la crearea statului român modern.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă soseşte în Israel în această dimineaţă pentru o vizită oficială de două zile, la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu.

În această dimineaţă vine la Ierusalim şi preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, care se va întâlni separat cu premierul israelian.

Vizita delegaţiei condusă de premierul Viorica Dăncilă marchează 70 de ani de relaţii bilaterale neîntrerupte. Israelul sărbătoreşte 70 de ani de independenţă.

La construirea statului evreu modern o contribuţie importantă au avut-o evreii originari din ţara noastră.

Şefa Executivului de la Bucureşti va avea o întrevedere de câteva ore cu premierul Benjamin Netanyahu care include şi un dejun de lucru după primirea oficială. În ageda convorbirilor sunt multe chestiuni bilaterale.

După amiază, prim-ministrul Viorica Dăncilă va vizita Memorialul Holocaustului Yad Vashem, unde va participa la ceremonia de la Sala Amintirii, în memoria celor şase milioane de victime ale nazismului, apoi va vizita Memorialul Copiilor. În prima zi a vizitei este programată o întrevedere cu liderul opoziţiei parlamentare Itzhak Herzog. Joi, tot la Ierusalim, doamna Dăncilă va fi primită la reşedinţa preşedintelui statului de Reuven Rivlin şi va avea o întrevedere cu Patriarhul Grec Ortodox al Ierusalimului.Autor:
Dragoş Ciocîrlan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza