Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu Alteţa Sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Alteţa Sa Regală, Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said, viceprim-ministru al Consiliului Miniştrilor din Sultanatul Oman.

Adăugat: 5 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Prânz de lucru oferit în onoarea premierului Viorica Dăncilă de către Alteța Sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said, viceprim-ministru în Consiliul Miniștrilor din Sultanatul Oman
trimite pe mail

Deschiderea Ambasadei României la Muscat, capitala Omanului, precum şi eliminarea vizelor pentru cetăţenii acestei ţări, care au paşapoarte diplomatice sau de serviciu, reprezintă paşi semnificativi pentru extinderea relaţiilor dintre cele două state, a subliniat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă.

În cadrul vizitei oficiale efectuate în această ţară, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Alteţa Sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said, viceprim-ministru al Consiliului Miniştrilor din Sultanatul Oman.

Cei doi demnitari au analizat oportunităţile concrete de colaborare în domenii precum agricultură, turism, infrastructură, sănătate şi educaţie.

Premierul Viorica Dăncilă a încurajat investiţiile în ţara noastră, subliniind că mediul de afaceri este unul atractiv şi este susţinut prin modificarea legislaţiei privind parteneriatul public-privat.

Şeful Executivului de la Bucureşti şi-a exprimat totodată convingerea că deschiderea ambasadei României la Muscat şi semnarea acordului privind eliminarea vizelor pentru cei care deţin paşapoarte diplomatice şi de serviciu reprezintă paşi semnificativi pentru aprofundarea dialogului politic bilateral.

La rândul său, viceprim-ministrul Sultanatului Oman a subliniat existenţa a numeroase oportunităţi de investiţie şi a accentuat importanţa cooperării la nivelul celor două camere de comerţ şi industrie.

Nu în ultimul rând, Alteţa Sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said a manifestat interes pentru colaborare în domeniul educaţional. Întrevederea a fost urmată de un prânz de lucru, în prezenţa Cabinetului de miniştri şi a 130 de invitaţi din Corpul diplomatic acreditat la Muscat.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza