Premierul Viorica Dăncilă a participat la deschiderea taberelor "ARC", la Sulina

Premierul Viorica Dăncilă i-a îndemnat, sâmbătă, în discursul de la deschiderea taberelor 'ARC' de la Sulina, pe copiii veniţi aici, să-şi păstreze identitatea românească şi să cunoască tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

Adăugat: 8 Iulie 2019
Ultima actualizare:8 Iulie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Viorica Dăncilă la deschiderea Taberelor ARC. Sursa: Ministerul Romanilor de Pretutindeni
trimite pe mail

Taberele reunesc peste 3000 de elevi şi tineri din comunităţile istorice şi din diaspora şi se desfăşoară în patru localităţi: Sulina din judeţul Tulcea, Oglinzi din Neamţ, localitatea Căprioara din Hunedoara şi Săcelu din Gorj.

Taberele tabere 'ARC', organizate de Ministerul Românilor de Pretutindeni, s-au deschis într-o atmosferă destinsă.

Aici, premierul Viorica Dăncilă, ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero, alţi membri ai Cabinetului s-au aflat chiar în mijlocul copiilor şi tinerilor din comunităţile de români.

Îmbrăcaţi în costume naţionale, aceştia au pregătit un program artistic, cu cântece şi versuri cu şi despre România, într-o limbă română curată chiar dacă unii dintre ei trăiesc în Ucraina.

În tabăra de la Sulina sunt 200 de copii din Republica Moldova şi Transcarpatia, Ucraina, care învaţă valorile, tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

Dincolo de susţinere pentru taberele 'ARC', premierul Viorica Dăncilă a avut şi un mesaj pentru tinerii din comunităţile de români.

Viorica Dăncilă: Pentru România sunteţi foarte importanţi şi încercăm să vă aducem în ţara pe care bunicii, părinţii voştri o consideră acasă. Sperăm ca acest lucru să îl faceţi şi voi! Dorim să descoperiţi România, să fiţi ataşaţi de valorile româneşti! Veţi întâlni oameni minunaţi, veţi întâlni profesori dedicaţi, veţi vedea locuri foarte frumoase, veţi cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile noastre, dar şi frumuseţea sufletului de român. Sper ca acestea amintiri să le luaţi in sufletul vostru, să rămână cele mai dragi amintiri pentru voi şi nu uitaţi un lucru: România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă!

După deschiderea taberelor, premierul şi membrii Cabinetului care au însoţit-o au asistat la ateliere de tabără, au făcut fotografii au jucat chiar şi o partidă de tenis, apoi au mers pe plaja de la Sulina pentru a asista la activităţile sportive.

Premierul Viorica Dăncilă şi membrii Cabinetului pleacă de aici de la Sulina cu mici amintiri oferite de copii.Autor:
Luminiţa Voinea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Iulie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza