Premierul urmează să facă o nouă propunere pentru Ministerul Muncii

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că executivul va continua săptămâna viitoare discuţiile cu partenerii sociali despre salarizarea bugetarilor şi urmează să o înlocuiască pe Ana Costea, care a demisionat.

Adăugat: 15 Aprilie 2016
Ultima actualizare:15 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş urmează să facă, în perioada următoare, o nouă propunere pentru funcţia de ministru al muncii, după demisia Anei Costea.

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat pentru Radio România Actualităţi că ministrul muncii ar fi trebuit lăsat să-şi continue mandatul.

"Aşteptam lucruri bune din poziţia de ministru al muncii. Am constatat însă că, uşor-uşor, i s-au luat, din mandat, lucruri importante, cum ar fi acest demers de scriere a unui proiect de lege a salarizării în sectorul bugetar. Am aflat că, de aproape două luni de zile, răspunderea asta fusese mutată la Secretariatul General al Guvernului, iar pe de altă parte, chiar în urmă cu două zile, pe atunci când eu i-am cerut doamnei ministru să retragă acest proiect, domnia sa a condiţionat retragerea proiectului de demisia domniei sale", a spus Dumitru Costin.  

Un alt fost ministru al muncii, vicepreşedintele PSD, Rovana Plumb, a declarat că demisia Anei Costea amână rezolvarea dezechilibrelor din sistemul de salarizare a bugetarilor.

În schimb, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, spune că acest gest este firesc pentru că prin acţiunile sale ministrul demisionar al muncii ar fi prejudiciat imaginea Guvernului.

Între timp, premierul Dacian Cioloş a anunţat că executivul va continua săptămâna viitoare discuţiile cu partenerii sociali despre salarizarea bugetarilor, pentru a găsi o soluţie acceptabilă şi fezabilă din punct de vedere bugetar şi legal. 

"Noi am avut o analiză a ceea ce am putea face pe o perioadă de câţiva ani de zile. Aşa îl punem la dispoziţie. În primul rând, pentru a corecta anumite disfuncţionalităţi care există în sistemul de salarizare bugetar. Acesta este principalul obiectiv", a spus Dacian Cioloş.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza