Premierul Ungariei, Viktor Orban, prezent la Universitatea de Vară de la Bálványos

Premierul Ungariei, Victor Orban este prezent, din nou, la dezbaterile din cadrul Universităţii de Vară şi a Taberei Studenţeşti de la Bálványos, unde va rosti un discurs pe tema unificării naţionale maghiare.

Adăugat: 23 Iulie 2011
Ultima actualizare:27 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Viktor Orbán, primul-ministru ungar, este aşteptat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, însă organizatorii nu cred că preşedintele României, Traian Băsescu, va fi prezent la lucrările ultimei zile a Universităţii de Vară şi a Taberei Studenţeşti de la Bálványos (Tusványos).


Primul-ministru ungar va rosti o alocuţiune în faţa auditoriului taberei, alături de europarlamentarul László Tökés, vicepreşedintele Parlamentului European.


Orban va susţine o prelegere despre unificarea naţională maghiară.


Tema zilei de sâmbătă este "Creşte împreună ceea ce aparţine împreună" - unificarea naţională maghiară în Europa secolului XXI", iar la dezbateri va fi prezent şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe ungar, Nemeth Zsolt.


În cursul stabilirii programului, organizatorii s-au consultat deseori cu Administraţia prezidenţială, însă, pe parcursul consultărilor, a devenit clar faptul că, din cauza programului încărcat, Traian Băsescu nu va avea timp să viziteze tabăra, de aceea nici nu i s-a mai trimis invitaţie.


Potrivit Agerpres, premierul ungar a sosit vineri seara la Băile Tuşnad şi a înnoptat la o pensiune din staţiune.


La Universitatea Tusvanyos a participat şi soţia premierului ungar, Levai Aniko, care a susţinut o prelegere despre voluntariat.


Prezent la ultimele două ediţii ale Tusvanyos, preşedintele Traian Băsescu va lipsi de la lucrările din acest an dar va transmite un mesaj participanţilor, prin vocea consilierului prezidenţial pentru minorităţi naţionale, Eckstein-Kovacs Peter.


Manifestarea de la Băile Tuşnad, ajunsă la cea de-a 22-a ediţie, este organizată de Fundaţia Pro Minoritate din Budapesta şi Consiliul Tineretului Maghiar din România.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Iulie 2011
Ultima actualizare:
27 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza