Premierul Ungariei cere un plan financiar de sprijin al ţărilor vecine cu Siria

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a cerut un plan de trei miliarde de euro în sprijinul ţărilor din vecinătatea Siriei, care adăpostesc aproximativ patru milioane de refugiaţi sirieni.

Adăugat: 13 Septembrie 2015
Ultima actualizare:13 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhivă- Viktor Orban, premierul Ungariei
trimite pe mail

Autorităţile de la Budapesta cred că un astfel de sprijin, dublat de măsurile de înăsprire a controlului la frontierele externe ale Uniunii Europene, ar descuraja fluxul de refugiaţi care sosesc pe continent.

Potrivit poliţiei ungare, 180.000 de oameni au traversat Ungaria de la începutul anului.

Numeroşi imigranţi au continuat, şi ieri, să intre în Ungaria, traversând frontiera dinspre Serbia, iar mii de persoane au ajuns în Austria, după ce s-au deplasat cu trenurile din Gara de Est din Budapesta sau staţia din oraşul Győr până în localitatea Hegyeshalom, de unde au trecut pe jos graniţa în ţara vecină.

Lucrările la gardul de la graniţa cu Serbia sunt în plină desfăşurare, ieri fiind montaţi piloni de susţinere într-o zonă în care frontiera ungaro-sârbă este traversată de o linie de cale ferată şi de-a lungul căreia se deplasează cei mai mulţi dintre imigranţii care intră în fiecare zi în Ungaria.

Autorităţile intenţionează să închidă spaţiul respectiv cu o poartă metalică ce urmează să fie amplasată acolo până marţi, când vor intra în vigoare reglementări mai stricte privind imigranţii şi, în baza cărora, procedurile de procesare a cererilor de azil vor fi accelerate, iar cei care vor trece ilegal frontiera vor fi pasibili de pedepse cu închisoarea.

Aseară, câteva sute de persoane s-au adunat în faţa Gării de Est din Budapesta pentru a participa la o manifestare organizată de un grup al societăţii civile în semn de solidaritate cu refugiaţii.

Participanţii la acţiune au cerut elaborarea unei politici comune privind refugiaţii, bazate pe solidaritatea europeană, precum şi crearea unui coridor de tranzit în Ungaria, în direcţia Europei de Vest.

 

 


Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza