Premierul Tudose: Nu se desfiinţează pilonul II de pensii

Cabinetul Mihai Tudose îşi va face săptămânal raportul de activitate, pe care îl va transmite coaliţiei la guvernare şi îl va publica pe pagina oficială de internet a executivului.

Adăugat: 10 Iulie 2017
Ultima actualizare:10 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut de premier, în această după-amiază, la finalul primei şedinţe de evaluare, la doar o săptămână de la preluarea mandatului.

Pe viitor, această evaluare va avea loc lunar, ca o analiză a stadiului îndeplinirii programului de guvernare, plecând de la termeni, implicări şi realizări, a explicat Mihai Tudose.

El a dat asigurări că nu va fi introdusă nicio nouă taxă şi că recentele iniţiative fiscale continuă să fie în faza de simulări. Mihai Tudose a făcut precizări şi cu privire la fondurile de pensii administrate privat.

"Nu se desfiinţează pilonul II de pensii. Ceea ce ştiu că face doamna ministru este o analiză asupra gestionării acestor bani. Fiindcă tot a ieşit în discuţie acest pilon II, vedem, el este gestionat într-un fel, să vadă guvernul, să vadă doana ministru, şi noi toţi apoi, cum este gestionat acest fond. Ce se întâmplă cu acei bani, unde sunt investiţi, cât costă gestionarea acestor bani", a precizat Tudose.

Premierul a mai preizat azi, la declaraţiile de presă, că modificarea Legii achiziţiilor publice va fi  una dintre temele de discuţie pe care le va avea în cadrul întâlnirilor cu oficialii europeni astăzi şi mîine la Bruxelles.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
10 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza