Premierul Tudose cere să se publice numele firmelor care practică dublul standard

Prim-ministrul a precizat, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că românii trebuie să ştie despre ce firme este vorba şi să aleagă în cunoştinţă de cauză.

Adăugat: 27 Iulie 2017
Ultima actualizare:27 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, astăzi, în şedinţa de Guvern, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să găsească o soluţie juridică pentru a permite României să anunţe, public, firmele care practică dublul standard în cazul produselor comercializate în ţara noastră, în comparaţie cu alte state comunitare.

Prim-ministrul a precizat, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că românii trebuie să ştie despre ce firme este vorba şi să aleagă în cunoştinţă de cauză.

Premierul Mihai Tudose a reamintit, în interviul acordat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat, în şedinţa de guvern, un raport privind compararea unor produse similare care se vând în România, faţă de cele care se vând în Olanda, Germania şi Belgia.

Au fost descoperite diferenţe de calitate la nouă produse.

Petre Daea a spus că nu există un cadrul legislativ european care să permită ca aceste firme să fie anunţate public.

Din acest motiv, Mihai Tudose a cerut ministrului Justiţiei să propună un cadru legislativ, pentru România, care să permită prezentarea publică a firmelor care practică dublul standard.

"Nu avem o normă europeană care să ne permită acest lucru, poate avem o lege internă, şi dacă nu putem să îi scoatem de pe piaţă prin intermediul instrumentelor guvernamentale, măcar să putem face publice rezultatul analizelor. Să creăm un cadru legislativ care să ne permită să facem şi noi publicitate acelor firme care sunt mai şmechere astăzi, iertaţi-mi cuvântul, dar aşa se comportă, şi apoi românii să decidă. Eu cred că nu le va fi bine, după ce vom spune public cine îşi permite să umble cu dublu standard cu România", a spus premierul.

Mihai Tudose s-a mai referit în interviul acordat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi că în şedinţa de Guvern a fost discutat şi un proiect de lege privind resursele geologice ale României.

Intenţia este de a afla cu exactitate ce zăcăminte există, pentru ca acestea să fie exploatate eficient şi pe termen lung.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza