Premierul trimite Corpul de control la CNAS

Verificările Corpulului de control al premierului vor viza funcţionarea sistemului cardului de sănătate.

Adăugat: 6 Decembrie 2016
Ultima actualizare:6 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Corpul de control al primului ministru va începe cel târziu la începutul săptămânii viitoare verificări la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate privind funcţionarea sistemului cardului de sănătate, a anuntat ministrul de resort, Vlad Voiculescu.

El a precizat ca la control vor participa si reprezentanţi ai ministerului Sănătăţii.

Tot la începutul săptămânii viitoare va avea loc şi controlul la spitalul Sfânta Maria, din Bucureşti, care va include şi verificarea achizitiilor făcute de unitatea sanitară.

Vizita experţilor străini în transplant pulmonar ar putea fi însă amânată.

Aceasta pentru că medicii străini ar fi fost ameninţaţi de directorul spitalului, faptă despre care ministrul Sănătăţii spune că este incalificabilă.

"Este posibil ca această vizită a experţilor străini să fie amânată. În general, atunci când o casă de avocatură dintr-o ţară străină te ameninţă că vei fi dat în judecată şi îşi spune că nu eşti binevenit, acest lucru se ia în serios - de către medici şi de către oricine, de altfel. Faptul că un manager de spital îşi permite să lanseze asemenea ameninţări asupra unor medici din străinătate este, din punctul meu de vedere, pur şi simplu incalificabil. Este o ruşine pentru noi, cred, ca ţară", a spus ministrul Vlad Voiculescu.

Expertii străini trebuiau să vină în România, la invitatia Guvernului, pentru a evalua dacă avem conditiile necesare pentru efectuarea transplantului de plamâni, potrivit ministrului Sănătăţii

    
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza