Premierul Theresa May: Au fost sporite măsurile de securitate în mai multe oraşe

Opt persoane au fost arestate de poliţia britanică în cadrul anchetei legate de atacul de ieri, de la Londra, a anunţat cu puţin timp în urmă în Parlament premierul Theresa May.

Adăugat: 23 Martie 2017
Ultima actualizare:23 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Theresa May, premierul Marii Britanii
trimite pe mail

Ea a dat asigurări că poliţia nu are motive să creadă că alte atacuri sunt iminente, însă, preventiv, au fost sporite măsurile de securitate în mai multe oraşe.  

Arestările au fost operate la Londra şi Birmingham, oraş în care, potrivit presei britanice, ar fi fost închiriat autovehiculul folosit în atac.

Theresa May a precizat că, totodată, în cele două oraşe au fost percheziţionate şase locuinţe şi că poliţia crede în continuare că atacatorul a acţionat singur şi a fost inspirat de terorismul islamist.

Premierul britanic nu a dezvăluit identitatea teroristului, însă a declarat că aceasta este cunoscută de autorităţi şi că, în urmă cu câţiva ani, bărbatul - care era cetăţean britanic - s-a aflat în vizorul serviciului de informaţii MI 5 pentru extremism violent, însă nu figura în listele actuale de presupuşi simpatizaţi sau membri ai grupărilor extremiste.

Theresa May a mai declarat că, deşi autorităţile nu au informaţii care să sugereze că noi atacuri sunt iminente, măsurile de securitate vor fi intensificate preventiv şi va creşte numărul poliţiştilor înarmaţi care patrulează pe străzile oraşelor britanice.

Bilanţul atacului de ieri de la Londra este de patru morţi şi 29 de răniţi internaţi în continuare în spital, între care şapte în stare critică.

În atac au fost răniţi şi doi cetăţeni români - un bărbat, care între timp a fost externat, şi partenera acestuia, care se află internată în continuare în stare gravă, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unui cheag de sânge pe creier.Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza