Premierul susţine revizuirea politicii de preţuri a medicamentelor

Premierul Sorin Grindeanu consideră că trebuie să fie revizuită politica de preţuri a medicamentelor pentru a nu se cheltui, în mod nejustificat, banul public.

Adăugat: 25 Aprilie 2017
Ultima actualizare:25 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

El a făcut această declaraţie în această dimineaţă , după ce a participat la un forum internaţional pe tema sănătăţii organizat de reprezentaţii producătorilor de medicamente generice din Romania.

Sorin Grindeanu a atras atenţia că fiecare pacient trebuie să primească medicamentele de care are nevoie la un preţ corect.

"Dar trebuie sa ne asiguram ca medicamentele nu dispar de pe piata, pentru ca nu putem face economii pe care sa le platim cu sanatatea romanilor. Stiu ca trebuie sa investim mai mult pentru medicamente, dar inainte de a face acest lucru, trebuie sa ne asiguram ca banii pe care ii avem acum sunt cheltuiti eficient", a subliniat premierul.

Grindeanu a acuzat fostul Guvern Cioloş afirmând că soluţia acestuia la problemele sănătăţii a fost sa faca un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să şi rezolve problemele lor.

Premierul a mai susţinut că producătorii de medicamente generice trebuie să plătească, în continuare taxa de clawback, dar că trebuie revizuită modalitatea de calcul a acesteia.

La rândul lor, producătorii de medicamente generice spun că nu mai vor să plătească taxa de clawback şi susţin că au cele mai mici preţuri la medicamente şi ca, oricum, plătesc impozit pe profit, a informat redactorul RRA, Andrei Serban.Autor:
Andreea Prisăcariu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza