Premierul Sorin Grindeanu, primit de preşedintele Israelului, Reuven Rivlin

În prima parte a vizitei în Israel, premierul Grindeanu a vizitat Memorialul victimelor Holocaustului Yad Vaşem şi a fost primit de preşedintele Israelului, Reuven Rivlin.

Adăugat: 4 Mai 2017
Ultima actualizare:4 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Primirea premierului Sorin Grindeanu de către președintele Statului Israel, Reuven Rivlin. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a fost primit, astăzi, de preşedintele Israelului, Reuven Rivlin şi a avut convorbiri cu premierul Benjamin Netanyahu.

Programul vizitei oficiale în Israel prevede, totodată, semnarea unei declaraţii privind reducerea tarifelor internaţionale de roaming, precum şi a unui document de cooperare între ministerele economiei din cele două state.

În prima parte a zilei, premierul Grindeanu a vizitat la Ierusalim Memorialul victimelor Holocaustului Yad Vaşem, unde a reamintit că Parlamentul României a adoptat anul trecut mai multe amendamente la proiectul de lege privind restituirea averilor confiscate de regimurile totalitare şi a stabilit că cererile victimelor Holocaustului vor fi soluţionate cu prioritate.

Sorin Grindeanu a mai amintit şi de intenţia de a se înfiinţa la Bucureşti un Muzeu al istoriei evreilor.

"Guvernul României şi Consiliul General al Capitalei susţin înfiinţarea unui muzeu de istorie a evreilor şi al Holocaustului în România, fiind deja atribuită o clădire în acest sens, în centrul vechi al Bucureştiului. Înfiinţarea muzeului va fi coordonată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel", a spus Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a susţinut că vizita la Yad Vashem a fost foarte importantă pentru că anumite lecţii ale trecutului trebuie să fie învăţate pentru a nu se repeta în viitor, informează trimisul RRA,  Andrei Şerban.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza