Premierul solicită clarificări Parlamentului în privinţa impactului bugetar al taxei radio-tv

Premierul Dacian Cioloş cere Parlamentului să identifice şi să soluţioneze problemele privind eliminarea taxei radio-tv, o decizie care, în opinia sa, ar putea crea mai multe neajunsuri decât beneficii.

Adăugat: 28 Octombrie 2016
Ultima actualizare:28 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

 În ce priveşte o eventuală atacare la Curtea Constituţională a deciziei de suprimare a taxei, şeful guvernului a declarat:

"Nu avem argumente constituţionale pentru a ataca astfel de decizii. O să trimitem, într-un fel sau altul, probabil, o notă şi către Parlament în care să explicăm care sunt problemele legislative, din punctul nostru de vedere, cu aplicarea acestei legi pe care Parlamentul ar trebui să le clarifice în cel mai scurt timp, dacă doreşte să aplice aceste legi, pentru că despre asta e vorba acolo. Dincolo de partea bugetară, de impactul bugetar, care poate într-un fel sau altul să fie reflectat în bugetul de anul viitor, va fi un impact bugetar de peste un miliard de lei, dar dincolo de asta, sunt câteva probleme juridice, legislative, care trebuiesc clarificate, inlcusiv pentru Radio şi pentru Televiziune, pentru că altfel această lege sau nu poate să fie aplicată sau riscă să creeze mai multe probleme decât să rezolve", a precizat Dacian Cioloş.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza