Premierul şi ministrul Justiţiei au discutat cu lideri sindicali din penitenciare. Vezi concluzii

Guvernul le promite Sindicatelor din penitenciare că va scoate la concurs cât mai multe posturi, pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă în domeniu.

Adăugat: 10 August 2017
Ultima actualizare:10 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

După întâlnirea de astăzi, de la Palatul Victoria, cu premierul Mihai Tudose, sindicaliştii au precizat că i-au solicitat acestuia ca suma care ar urma să fie tăiată la rectificarea bugetară, respectiv 57 de milioane de lei, să rămână în bugetul care va fi cheltuit pentru angajări.

Liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, Ştefan Teoroc, a declarat după intâlnirea cu premierul Miahi Tudose, că acesta a acceptat ca salariile lor să crească la nivelul celor care lucrează în sistemul de apărare.

Ştefan Teoroc a precizat că Mihai Tudose a acceptat şi modificarea statutului celor care lucrează în penitenciare.

"În privinţa statutului, primul ministru a fost ferm favorabil în schimbarea denumirii în Poliţie Penitenciară, iar privind posturile, noi spunem că prin hotărârea de guvern trebuie să se modifice cele 15 mii de posturi prevăzute, în 20 de mii. Împreună cu ministrul Justiţiei vom analiza şi chiar dacă se va face gradual, se va începe încă de anul ăsta cu modificarea numărului de posturi prin adăugarea unor posturi prevăzute şi ocuparea, prin concurs, a unui număr cât mai mare de posturi", a declarat acesta.

Ştefan Teoroc a mai spus că ei îşi menţin aceste revendicări, inclusiv demisia ministrului Justiţiei.

Acesta a participat la întâlnirea sindicatelor cu premierul.

Tudorel Toader şi-a exprimat dorinţa de-a discuta cu sindicatele despre creşterea numărului de locuri care vor fi scoase la concurs în Administraţia Penitenciarelor.

Amintim că angajaţii din penitenciare sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi au anunţat că într-o săptămână vor apărea primele blocaje şi vor fi organizate mitinguri în faţa Ministerelor Justiţiei, Muncii şi Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor.

Prima acţiune de protest este programată peste o săptămână.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza