Premierul s-a întâlnit cu o parte a românilor din Belgia

Premierul şi-a încheiat vizita de două zile cu o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Belgia.

Adăugat: 9 Martie 2016
Ultima actualizare:9 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș, premierul României foto arhivă
trimite pe mail

Dacian Cioloş le-a vorbit românilor din Belgia despre votul prin corespondenţă şi posibilitatea de a înfiinţa secţii noi acolo unde există cel puţin o sută de cereri.

Cioloş i-a asigurat pe aceştia că la următoarele alegeri vor putea vota fără să mai existe incidente şi aşteptări mari de timp la secţiile de votare.

"Unul din obiectivele noastre anul acesta este să organizăm alegerile, inclusiv pentru românii din afară, într-un alt mod, cu mult mai mult respect pentru dvs., în primul rând, şi chiar dacă asta se face cu costuri destul de mari, nu doar costuri financiare dar şi de mobilizare a resurselor umane, cred că e un efort care nu numai că merită să fie făcut, dar pe care trebuie să-l facem", a declarat el.

Dacian Cioloş susţine că este necesară o mai bună valorificare în ţară a experienţei comunităţilor de români din străinătate.

Premierul le-a mai vorbit românilor din Belgia şi despre cum pot colabora cu autorităţile române, ce oportunităţi ar exista în România, care înregistrează creştere economică, dacă unii dintre aceştia doresc să se întoarcă vreodată acasăAutor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza