Premierul României propune înfiinţarea unui tribunal internaţional pentru condamnarea terorismului

Premierul Dacian Cioloş a vorbit la Summitul ASEM, care s-a încheiat, sâmbătă, în Mongolia, despre rolul României în cadrul proiectelor de interconectare dintre Europa şi Asia.

Adăugat: 17 Iulie 2016
Ultima actualizare:17 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României-arhivă foto
trimite pe mail

 Discuţiile din cadrul summitului la Ulan Bator s-au concentrat pe tema "un parteneriat pentru viitor prin conectivitate", iar participanţii au evaluat progresele înregistrate de la ultima reuniune şi au stabilit direcţiile de cooperare în următorul deceniu, transmite trimisul special al RRA, Petruţa Obrejan.

Peste 100 de reuniuni bilaterale au avut loc timp de două zile în cadrul summitului Asia - Europa de la Ulan Bator.

În cadrul discuţiilor în format restrâns, premierul Dacian Cioloş a propus constituirea unui tribunal internaţional pentru condamnarea terorismului, insistând pe ideea depăşirii nivelului declarativ.

Pe de altă parte, şeful executivului român a avut o serie de întâlniri bilaterale şi informale cu omologii săi din mai multe ţări, printre care Mongolia, China, Polonia, Rusia, Olanda, Malta, Luxemburg, Singapore şi Kazahstan.

Surse din cadrul summitului au precizat pentru Radio România Actulităţi că subiectul Rompetrol a fost adus în discuţie de premierul kazah, context în care şeful executivului român l-a asigurat că justiţia este independentă şi o judecare rapidă a cazului este în interesul ambelor părţi.

Dacian Cioloş a mai avut şi o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Acesta remarca, la finalul reuniunii internaţionale, că discuţiile au fost fructuoase, iar ideile vehiculate vin în sprijinul obiectivelor ASEM şi anume asigurarea păcii şi stabilităţii în lume, dezvoltarea economică şi creşterea contactelor la nivelul societăţilor dintre Asia şi Europa.

Discursul premierul Dacian CioloşAutor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza