Premierul reacţionează la reportajul difuzat de Sky News

Premierul Dacian Cioloş a transmis instrucţiuni pentru prezentarea unei pozitii oficiale privind reportajul postului de televiziune britanic Sky News, referitor la un aşa zis trafic de armament în România.

Adăugat: 11 August 2016
Ultima actualizare:11 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş a catalogat ca inadmisibil un astfel de reportaj denigrator:

"Domnul ambasador de la Londra a și spus public inițiativele pe care le-a avut și pe măsură ce vom avea mai mult informații cu privire la ce s-a întâmplat acolo și eu am transmis că vreau să luăm poziție pentru că cred că e inadmisibil să existe o astfel de atitudine din partea unei prese libere. Nu poți să denigrezi o țară fără să ai dovezi", a spus premierul Dacian Cioloș.

Postul de televiziune britanic Sky News, a prezentat recent un reportaj realizat în România, a cărui veridicitate este pusă la indoială.

În acest reportaj sunt prezentati trei aşa-zişi traficanţi români  care încearcă să vândă mai multe arme, aparent de vânătoare unor reporteri britanici, pretinşi cumpărători.

De menţionat că la DIICOT au loc azi din nou audieri în acest caz.

Există posibilitatea ca în cursul zilei de astăzi cei trei traficanţi români să fie puși sub acuzare pentru răspândirea de informații false care ar pune în pericol securitatea țării. 

De asemenea, și jurnalistul britanic, Stuart Ramsay, ar putea fi chemat la audieri de procurorii DIICOT. 

DIICOT a făcut miercuri percheziţii şi i-a adus la audieri pe presupuşii traficanţi de arme şi pe intermediarul implicaţi în realizarea reportajului difuzat de Sky News.

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat că se confirmă că este vorba despre un scenariu pus la cale de către jurnaliştii britanici.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alin Şerbănescu
Adăugat:
11 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza