Premierul promite primarilor că veniturile instituțiilor nu vor scădea

Premierul le-a promis reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor că Executivul va adopta o serie de măsuri compensatorii, în aşa fel încât bugetele primăriilor de anul viitor să fie egale cu cele din acest an.

Adăugat: 7 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Premierul Mihai Tudose le-a promis primarilor că veniturile instituţiilor pe care le conduc nu vor scădea după aplicarea modificărilor fiscale avute în vedere de guvern.

Şeful executivului s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Asociaţiei Municipiilor din România.

Discuţia a fost programată în contextul în care unii primari s-au arătat îngrijoraţi că modificările fiscale avute în vedere de guvern ar putea reduce banii pentru investiţii, destinaţi comunităţilor locale.

Premierul Mihai Tudose le-a promis reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor din România că Executivul va adopta o serie de măsuri compensatorii, în aşa fel încât bugetele primăriilor de anul viitor să fie egale cu cele din acest an.

Precizarea a fost făcută de preşedintele Asociaţiei Municipiilor, primarul sectorului 3 din Bucureşti, Robert Negoiţă, care a adăugat:

Am convenit că o să avem măsuri în compensare. De exemplu, pentru anul viitor - 2018 - nu vor scădea veniturile din /impozit pe venit/ sub nivelul anului 2017 şi că se va umbla inclusiv la cotă, de la 41,75 va creşte la 43%, a spus Robert Negoiţă.

Aşadar, Robert Negoiţă a precizat că premierul Mihai Tudose a fost de acord să mărească - de la 41,7% la 43 de procente - cota care rămâne la bugetele locale din impozitul pe venit.

Aceasta deoarece acest impozit o să scadă de anul viitor, de la 16 la 10%.

De asemenea, în primăvară, Asociaţia municipiilor şi Guvernul vor face o evaluare a acestei măsuri fiscale.

Şi dacă nu se va obţine rezultatul dorit, adică bugetele locale o să scadă, atunci Guvernul a promis că va aloca sume suplimentare de la bugetul de stat.

La întâlnire a participat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza