Premierul Ponta va veni la audieri ca martor, dacă va fi citat

Premierul Victor Ponta a confirmat că se va prezenta pentru a fi audiat în dosarul Referendumului, dacă i se va solicita acest lucru.

Adăugat: 5 Februarie 2015
Ultima actualizare:5 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liderii PSD, Victor Ponta, stânga şi Liviu Dragnea
trimite pe mail

Victor Ponta a declarat joi pentru Agepres,  că va veni la audieri, în dosarul în care, colegul său de partid, Liviu Dragnea, este cercetat pentru fraudarea referendumului din 29 iulie 2012.

În context, Ponta a amintit că el însuşi a cerut DNA să fie audiat când dosarul era în faza de urmărire penală, însă cererea sa a fost respinsă.

"Normal (că mă voi prezenta - n.r.). Am cerut eu la DNA (audierea - nr.) în faza de urmărire penală şi mi-au respins", a precizat prim-ministrul Victor Ponta, potrivit sursei citate.

Avocatul preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, a cerut joi, la instanţa supremă, audierea premierului Victor Ponta în dosarul Referendumul.

Avocatul a mai cerut audierea a 18 coordonatori ai PSD în campania pentru referendumul din 2012 privind demiterea preşedintelui.

Premierul Victor Ponta declara în 3 octombrie 2013 că fostul şef al secţiei I a DNA Lucian Papici nu a dorit să-l audieze în acest dosar, deşi i-a solicitat de două ori, în scris, acest lucru.

Amintim că vicepremierul Liviu Dragnea a fost audiat, astăzi, circa patru ore de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul privind fraudarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit reporterului RRA, vicepremierul Liviu Dragnea a negat pe perioada audierii acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie.

Dragnea a susţinut că nu ştie cine a semnat în numele său mesajele trimise în ţară prin care se cerea ca cetăţenii să iasă la vot, că nu a conceput aplicaţia informatică folosită de partid, că nu avea user sau parolă, că nu a trimis şi nu a cerut nimănui să facă acest lucru.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza