Premierul Ponta încurajează companiile chineze să investească în România

Aflat în China, premierul Victor Ponta, discută cu reprezentanţii unor companii şi bănci despre investiţii în România, în domenii precum energia, agricultura şi infrastructura.

Adăugat: 1 Septembrie 2014
Ultima actualizare:1 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Întâlnirea premierului Victor Ponta cu reprezentanţii Băncii Industriale şi Comerciale a Chinei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta i-a încurajat pe reprezentanţii principalelor companii şi bănci chineze să investească în România, în domenii prioritare precum: energia, agricultura şi infrastructura.

Şeful executivului se află în vizită oficială în China, însoţit de ministrii care deţin portofolii importante în cabinetul de la Bucureşti.

S-a vorbit, în primul rând, despre potenţialul agricol al României şi despre faptul că nu a fost valorificat îndeajuns.

După ce anul trecut au fost demarate acordurile privind deschiderea pieţei chineze pentru produsele româneşti, un prim transport de carne de porc şi bovine vii ar urma să fie realizat în cel mult două luni.

Premierul Victor Ponta a precizat însă că este importantă atragerea de investiţii pe partea de producţie şi procesare, astfel încât ţara noastră să fie unul dintre furnizorii de cea mai bună calitate.

Un alt domeniu deschis investiţiilor este energia, iar faptul că România dispune de toate tipurile de resurse energetice a fost prezentat ca un atu de şeful executivului de la Bucureşti.

"Dorim să dezvoltăm aceste capacităţi prin colaborarea cu companii din China. Există discuţi avansate între Ministerul Economiei din România şi companii din China. În cursul acestei vizite vom semna chiar un contract important pentru retehnologizarea în domeniul energiei produse pe cărbune", a spus premierul.

În ceea ce priveşte infrastructura, s-a discutat despre implicarea companiilor chineze în proiecte precum o cale feretă rapidă, autostrada Craiova-Piteşti sau modernizarea Portului Constanţa.

Forumul China - Europa Centrală şi de Est pentru agricultură, la Bucureşti

Forumul China-Europa Centrală şi de Est pentru agricultură va fi organizat la sfârşitul lunii octombrie la Bucuresti, în paralel cu târgul internaţional INDAGRA,  a anunţat, la Beijing, ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

El a spus că este pentru prima dată când acest forum are loc în afara Chinei şi că agricultura românească este atractivă pentru investitorii chinezi. 

"Cred că reprezintă o oportunitate pentru companiile chinezeşti care vor participa, de a cunoaşte potenţialul pe care îl are agricultura românească, potenţialul pe care îl au cele 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, dar şi o bună oportunitate pentru a organiza întâlniri în care să trecem de la vorbe la lucruri concrete. Există deja create companii româno-chineze în domeniul agriculturii. Suntem pe punctul de a realiza primele exporturi în ceea ce priveşte carnea de porc", a spus Daniel Constantin. 

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, se află în China, alături de premierul Victor Ponta şi de alţi miniştri, într-o vizită oficială.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza