Premierul Ponta demarează discuţiile pentru noul ministru al Finanţelor

Premierul Victor Ponta a anunţat că va începe astăzi discuţii pentru a găsi un nou ministru al Finanţelor, după ce Darius Vâlcov, acuzat de corupţie, şi-a depus demisia.

Adăugat: 16 Martie 2015
Ultima actualizare:16 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul a afirmat aseară, la mai multe televiziuni, că l-a informat pe preşedintele Iohannis că se gândeşte la trei persoane pe care va încerca să le convingă să ocupe această poziţie-cheie în executiv.

Darius Vâlcov va mai conduce însă o scurtă perioadă ministerul, până când noul Cod fiscal va fi trimis legislativului - a precizat aseară Victor Ponta la Antena 3.

"I-am cerut să termine Codul fiscal, pentru că e o chestie mult prea... Cum să vă spun, dacă aduc acuma pe altcineva, de mâine să ia de la cap Codul fiscal e complicat. Şi, între timp, i-am şi spus preşedintelui: N-am pe cineva acum, în seara asta, pe care să vi-l propun ministru de finanţe, pentru că e o chestie mult prea serioasă şi eu nu mai ştiu cine vrea, ca să vă spun foarte direct. Am vreo trei oameni pe care trebuie să-i conving, că nu ştiu dacă mai vrea vreunul dintre ei", a spus Victor Ponta. 

Guvernul consideră că noile reglementări care relaxează substanţial fiscalitatea vor accelera creşterea economică.

Darius Vâlcov a fost iniţiatorul politic al proiectului şi deţine funcţia de ministru al Finanţelor Publice de trei luni.

DNA a anunţat că este pus sub urmărire penală pentru că ar fi luat mită aproape 2 milioane de euro de la un om de afaceri acum aflat în închisoare.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza