Premierul Ponta, avertisment către oficialii din Ungaria

Premierul Victor Ponta declară că respectă Ungaria şi poporul maghiar, dar nu vrea să cadă în capcana provocărilor venite de la Budapesta.

Adăugat: 12 August 2015
Ultima actualizare:12 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Într-un mesaj postat marţi după-amiază pe Facebook, că Guvernul României nu poate tolera până la nesfârşit derapajele inacceptabile ale ambasadorului Ungariei la Bucureşti.

"Nu doresc să cad în capcana provocărilor de la Budapesta, dar Guvernul român nu poate tolera până la nesfârşit derapajele inacceptabile ale ambasadorului Ungariei la Bucureşti sau ale altor oficiali ungari care ne vizitează ţara. Poziţia adoptată luni de Ministerul român de Externe a fost deosebit de echilibrată şi în acord cu normele şi standardele europene", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că respectă Ungaria şi poporul ungar, dar nu trebuie să aştepte la aprobare de la Budapesta pentru opiniile sale pe care le are despre chestinuile legate de ţara sa.

"Nu sunt constrâns faţă de alţi colegi ai mei din politica românească de liderii Partidului Popular European (PPE) să închid ochii şi să înghit cu umilinţă normele diplomatice şi afirmaţiile derapate de la respectul reciproc dintre cele două ţări",  susţine Victor Ponta.

Postarea de pe Facebook

 

Nu doresc să cad în capcana provocărilor de la Budapesta, dar Guvernul României nu poate tolera la nesfârșit derapajele...

Posted by Victor Ponta on 11 August 2015

Recent, ambasadorul Ungariei la Bucureşti acuza România că nu este interesată să finalizeze infrastructura de transport dintre cele două ţări şi îi îndemna pe maghiarii de la noi să devină autonomi.

Ministerul român de Externe a replicat că declaraţiile despre un eventual statut de autonomie bazat pe criterii etnice echivalează cu o intervenţie în afacerile interne ale ţării noastre şi demonstrează că Budapesta nu este încă pregătită să respecte cadrul si bazele politico-juridice ale relaţiei bilaterale.Autor:
Mihaela Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza