Premierul pledează pentru trecere cât mai lină a României la moneda euro

Premierul Sorin Grindeanu s-a pronunţat astăzi pentru o trecere cât mai lină a României la moneda euro, iar experienţa ţărilor vecine poate fi extrem de utilă în acest demers.

Adăugat: 10 Aprilie 2017
Ultima actualizare:10 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Grindeanu a declarat, în deschiderea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro, că această convergenţă monetară trebuie însoţită de o creştere a veniturilor la nivelul cetăţenilor din alte state membre ale UE. 

"Să arătăm că toţi avem acelaşi scop: o Uniune mai puternică, o Uniune în care statele membre au aceeaşi ţintă. Şi noi credem că sarcina noastră este una dublă - aceea de a vedea cum putem face ca această trecere la moneda euro să fie cât mai lină pentru cetăţeni. Şi aici trebuie să învăţăm din practica ţărilor care au trecut deja la euro, pornind dintr-o poziţie similară cu a ţării noastre, pentru a se pregăti acest proces cât mai riguros. Trecerea la euro se poate face numai după ce - credem noi - şi veniturile cetăţenilor români vor fi comparabile cu cele din alte state membre ale UE", a afirmat premierul Grindeanu. 

Şeful guvernului a menţionat că autorităţile române vor susţine în continuare politicile de coeziune din interiorul UE şi că toate statele membre trebuie să acţioneze pentru un spaţiu comunitar puternic, transmite redactorul RRA, Petruţa Obrejan.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza