Premierul Orban face apel către cetățeni să nu iasă din casă de Paști

Premierul Ludovic Orban a făcut din nou apel către cetăţeni să nu iasă din casă de Paşti, pentru a se feri de contaminare.

Adăugat: 5 Aprilie 2020
Ultima actualizare:5 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Ludovic Orban a făcut din nou apel către cetăţeni în această seară, prin intermediul unui post de televiziune, să nu iasă din casă de Paşti, pentru a se feri de contaminare.

El a recomandat ca sărbătorile să fie făcute acasă, în familie şi să fie evitate deplasările pe distanţe lungi pentru a respecta prevederile legale.

Ludovic Orban a reamintit că în acest moment ne aflăm în stadiul transmiterii noului coronavirus în interiorul comunităţilor şi din acest motiv oamenii trebuie să rămână în izolare în propriile case, ne-a transmis redactorul RRA, Andrei Şerban.

În România, încă cinci decese provocate de noul coronavirus au fost anunţate astăzi de autorităţi, astfel că numărul total al victimelor a ajuns la 151.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până acum au fost confirmate 3.864 de cazuri de contaminare, dintre care 374 vindecate. Totodată, în carantină instituţionalizată sunt 15.980 de persoane.

Alte 108.810 se află în izolare la domiciliu sub monitorizare medicală, iar numărul total de teste prelucrate se apropie de 39.000.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza