Premierul Orban anunță investiții la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Premierul a anunţat investiţii de opt-nouă miliarde de euro pentru retehnologizarea reactorului 1 şi începerea în scurt timp a negocierilor pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4.

Adăugat: 23 Iulie 2020
Ultima actualizare:23 Iulie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Premierul Ludovic Orban a vizitat în această dimineaţă Centrala Nucleară de la Cernavodă, însoţiţi de ministrul economiei, Virgil Popescu.

Cei doi au avut o întâlnire cu managementul instituţiei şi au apreciat eforturile celor câteva sute de angajaţi care au asigurat funcţionarea centralei în această perioadă de pandemie.

Premierul a anunţat investiţii de opt-nouă miliarde de euro pentru retehnologizarea reactorului 1 şi începerea în scurt timp a negocierilor pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4.

Ludovic Orban: Vrem să realizăm aceste investiţii cu parteneri serioşi din zona euro-atlantică, parteneri care să aibă expertiza, tehnologia necesară pentru a putea susţine realizarea acestor investiţii fundamentale pentru dezvoltarea economică a României. Guvernul pe care îl conduc tratează cu o deosebită seriozitate Centrala Nucleară de la Cernavodă şi investiţiile care trebuie realizate aici, la construcţia reactoarelor 3 şi 4.

La această oră premierul şi ministrul economiei se află în vizită la Şantierul Naval Constanţa.

După-amiază, împreună cu Ion Ştefan, ministru lucrărilor publice, se vor afla la Cazinoul din Constanţa, pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv derulat de Compania Naţională de Investiţii.

Seara premierul este aşteptat să participe la inaugurarea Complexului "Amfiteatru" din staţiunea Olimp, transmite corespondentul RRA , Sorin Cealera.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza