Premierul, optimist în privinţa reducerii CAS la angajator

Premierul Victor Ponta afirmă că reducerea contribuţiei de asigurări sociale, CAS, la angajator este posibilă, în condiţiile în care cifrele preliminare arată o creştere economică de 3,2% în primul trimestru al acestui an.

Adăugat: 29 Aprilie 2014
Ultima actualizare:29 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Victor Ponta
trimite pe mail

Într-un interviu la un post de televiziune, şeful executivului a spus, luni seară, că acesta va fi principalul punct în discuţiile programate în luna iunie cu delegaţia FMI, a CE şi a Băncii Mondiale. 

Victor Ponta a precizat că măsura reducerii CAS cu 5% la angajator ar putea avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri.

El a spus că executivul mizează pe un surplus de venituri din impozitarea construcţiilor speciale şi că datele privind creşterea economică pot susţine acest demers.  

"Problema României, ca a întregii Europe de altfel, este faptul că peste 15 - 20 de ani, dacă nu reuşim să creem locuri de muncă pentru noile generaţii care să plătească contribuţii la pensii, sigur că la un moment dat ne vom sufoca", a spus premierul.

Victor Ponta explicase anterior, într-o declaraţie de presă, că impactul bugetar al reducerii CAS ar fi de 2,6 miliarde de lei pe semestrul II, dar poate fi compensat prin creşterea încasărilor la bugetul de stat, reducerea unor cheltuieli sau atragerea de noi venituri.

Din 2015,  reducerea TVA-ului la fructe, legume şi produse bio

Pe de altă parte, şeful executivului a subliniat că anul acesta va fi greu de luat şi o altă măsură, cea de reducere a TVA la fructe, legume şi produse bio.

Ponta a avansat ca ţintă 1 ianuarie 2015.

Prim-ministrul a mai spus că guvernul va analiza în această toamnă care a fost impactul reducerii TVA la pâine, la un an de la aplicarea măsurii, iar în baza acestor date ar putea extinde într-o primă etapă aria produselor la legume şi fructe.Autor:
Constanţa Comănici
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza