Premierul Olandei: Aderarea României la Schengen rămâne în aşteptare

România trebuie felicitată pentru progresele făcute în lupta împotriva corupţiei, dar aderarea la Spaţiul Schengen rămâne în aşteptare, a spus premierul olandez, Mark Rutte.

Adăugat: 9 Martie 2016
Ultima actualizare:9 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Premierul României, Dacian Cioloș și omologul său olandez, Mark Rutte. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş a fost primit, astăzi, de omologul său olandez, Mark Rutte, la reşedinţa oficială a acestuia din Haga.

Potrivit corespondentei RRA în Olanda, Claudia Marcu, Mark Rutte a declarat, după întâlnire, că România trebuie felicitată pentru progresele făcute în lupta împotriva corupţiei, dar a precizat că aderarea României la Spaţiul Schengen rămâne în aşteptare.

"Am convenit ca în perioada următoare să menţinem un contact intens, să vedem cu evoluează lucrurile şi ce concluzii putem să tragem mai târziu", a menţionat premierul olandez, Mark Rutte.

Vizita lui Dacian Cioloş vine după 10 ani după ultima vizită a unui premier român în Olanda.

Întâlnirea de astăzi a fost una foarte importantă, a precizat Dacian Cioloş.

"Este important pentru că asta ne permite şi nouă să explicăm care sunt realităţile din România şi am avut astăzi timp să intrăm în detalii legate de situaţia politică din România, de stabilitatea politică pe care o avem, economică, de maturizare a societăţii româneşti, care este capabilă să-şi asume ea singură, fără să fie monitorizată din exterior, anumite responsabilităţi, inclusiv în privinţa luptei împotriva corupţiei şi a independenţei justiţiei. Societatea românească a demonstrat deja asta în ultima perioadă şi acest gen de argumente sunt importante şi în poziţia pe care partenerii noştri europeni o vor lua, inclusiv vizavi de acest gen de decizii politice", a susținut Dacian Cioloş.

Primul ministru român  avut discuţii  cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Haga, iar în cursul serii se va întâlni cu membri ai comunităţii româneşti din Olanda.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza