Premierul nu vrea să închidă activitățile economice, în cazul creșterii cazurilor de COVID-19

Premierul nu doreşte să mai închidă activităţile economice în cazul în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID este de peste 3 la mie.

Adăugat: 16 Septembrie 2021
Ultima actualizare:16 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

La Guvern, premierul Florin Cîţu a declarat că nu doreşte să mai închidă activităţile economice în cazul în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID este de peste trei la mie.

El a spus, însă, că ia în calcul să introducă certificatul verde COVID pentru evenimente private de genul nunţilor sau botezurilor, dar şi în restaurante şi cafenele.

Florin Cîţu: Ca să rămână deschise aceste activităţi, trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde este una dintre propuneri. Restaurantele pot să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Dar pornim de la ideea de bază că nu vrem să închidem activitatea economică peste trei la mie. Acum avem şi vaccin, avem şi un mod de a verifica dacă cineva a fost vaccinat, dacă a fost testat sau dacă a trecut prin boală, deci avem acest certificat verde. Este un mod de a menţine economia deschisă, dar, în acelaşi timp, de a păstra şi anumite reguli.

Ultimele date furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică arată că mai mult de trei sferturi din cazurile de COVID confirmate săptămâna trecută au fost la persoane nevaccinate, iar marea majoritate a deceselor înregistrate au fost tot la cei care nu şi-au făcut vaccinul.

De altfel, ieri s-au imunizat doar aproximativ 10.000 de persoane, din care 7.600 cu prima doză.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza