Premierul nu renunță la trasferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat

Guvernul nu renunță la transferul contribuțiilor sociale la angajat, dar caută o soluție de compensare.

Adăugat: 4 Octombrie 2017
Ultima actualizare:4 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul nu renunţă la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar analizează o modalitate de compensare, a afirmat premierul Mihai Tudose, după ce a discutat astăzi cu reprezentanţi ai confederaţiei sindicale Cartel ALFA.

"Nu s-a luat decizia renunţării la acest transfer. Găsim o soluţie de compensare sau de implementare a Legii salarizării, dacă se poate să nu mai facem acest transfer, să vedem cum compensăm. Acolo va fi soluţia aleasă. Dar, de vineri, după cum v-a spus şi domnul preşedinte, avem un grup de lucru. Trebuie să vorbim cu toate confederaţiile sindicale, să fie toată lumea de acord. E un pachet, Legea salarizării cu acest transfer de taxe, cu scăderea nivelului de impozitare era un pachet. Acum a intrat practic, în vigoare, o componentă a acestui pachet legislativ. În măsura în care cu tot sprijinul şi din partea confederaţiilor găsim o soluţie sau o altă soluţie, vom aplica o altă soluţie. Dacă nu găsim o altă soluţie, căutăm o soluţie ca nici cei din domeniul privat, din sectorul privat, să nu sufere, să le crească şi lor veniturile", a spus Mihai Tudose.

Mihai Tudose a mai spus că se va întâlni şi cu sindicatele din trasporturi, pentru a discuta revendicările acestora legate de returnarea unei părţi din acciza la carburant transportatorilor, aşa cum se procedează în alte ţări, transmite redactorul RRA, Andrei Şerban.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza