Premierul Mihai Tudose prezintă starea economiei în Parlament

Şeful executivului, Mihai Tudose, va participa, astăzi, pentru prima dată de la preluarea mandatului, la "Ora Premierului".

Adăugat: 4 Septembrie 2017
Ultima actualizare:4 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Premierul Mihai Tudose participă astăzi, pentru prima dată de la preluarea mandatului, la "Ora Premierului" de la Camera Deputaţilor, pentru a prezenta starea economiei.

Decizia a fost luată vineri, de conducerea Camerei, la solicitarea grupului parlamentar al PNL. Despre acest subiect, dar şi despre priorităţile legislative din această toamnă ne vorbeşte Angela Matei. 

Deputaţii încep săptămâna cu o analiză privind situaţia economică a ţării.

Şeful executivului, Mihai Tudose, va participa, astăzi, pentru prima dată de la preluarea mandatului, la "Ora Premierului".

Liberalii sunt cei car eu au făcut solicitarea în acest sens, considerând că sunt necesare explicaţii, întrucât, spune prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, în spaţiul public există îngrijorări legate de faptul că România ar putea intra, în perioada următoare, într-o criză economică similară celei din 2009.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine însă, că nu sunt probleme majore în economie, dar că este normal şi regulamentar ca solicitarea opoziţiei să fie respectată.

Nu este însă, singurul demers parlamentar al opoziţiei. USR a anunţat că va depune, la acest început de sesiune, o moţiune simplă împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader.

De cealaltă parte, coaliţia de guvernare speră să aibă, inclusiv, susţinerea formaţiunilor politice din opoziţie pentru stabilirea proiectelor  naţionale de importanţă strategică, astfel încât o serie de investiţii majore să poată beneficia de finanţare şi execuţie rapidă.

O altă prioritate anunţată de PSD este organizarea, în această toamnă, a referendumului pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei.

Potrivit calendarului stabilit în acest sens, legea referendumului trebuia adoptată săptămâna aceasta de Comisia Juridică din Senat, pentru a intra, în cel mai scurt timp, la vot final în plenul acestei Camere.


 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza