Premierul Mihai Tudose, în vizită de lucru în Republica Moldova

Premierul Mihai Tudose va efectua, astăzi, o vizită de lucru în Republica Moldova, unde se întâlneşte cu omologul său, Pavel Filip, şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Adăugat: 21 Iulie 2017
Ultima actualizare:21 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierului României
trimite pe mail

Premierul român, Mihai Tudose va avea o întrevedere cu premierul moldovean, Pavel Filip, după care discuţiile vor continua în cadrul delegaţiilor oficiale din cele două ţări.

După întrevedere, premierii Pavel Filip şi Mihai Tudose vor susţine o conferinţă de presă comună şi vor participa la ceremonia de transmitere a microbuzelor donate de Guvernul României.

De asemenea, premierul român va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Potrivit şefului Legislativului de la Chişinău, preluarea experienţei României în procesul de aderare la UE şi cooperarea pe domeniul reformei justiţiei vor fi printre principalele subiecte de discuţie în cadrul întrevederii.

Într-o intervenţie pentru Radio Chişinău, Andrian Candu a menţionat că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar unul dintre subiectele importante care va fi abordat în cadrul întrevederii va fi şi interconectarea energetică dintre cele două state.

"Noi tratăm cu maximă prioritate proiectele energetice. Gazoductul Iaşi Ungheni care urmează să fie extins, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Republicii Moldova, până la Chişinău. La fel, interconexiunea pe electricitate. Acestea sunt proiecte de securitate şi sunt proiecte strategice", a spus Andrian Candu.

Totodată, Andrian Candu a mulţumit României pentru sprijinul important financiar şi logistic, oferit de-a lungul anilor Republicii Moldova.

Vizita premierului Mihai Tudose are loc la doar o zi după ce Parlamentul Republicii Moldova a adoptat un controversat proiect de lege prin care sistemul electoral este modificat.

Proiectul a fost criticat de Comisia de la Veneţia şi de o parte din societatea civilă şi opoziţia de la Chişinău, care a organizat proteste care vor continua şi astăzi.

De asemenea, Partidul Popular European a cerut sistarea finanţării Republicii Moldova.Autor:
Mariana Vasilache, Radio Chișinău
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza