Premierul interimar, la prima şedinţă de guvern

Pe agenda primei şedinţe de guvern condusă de premierul inetrimar, Gabriel Oprea se află calendarul pentru creşterea preţurilor la gaze, dar şi situaţia de la Institutul Canzacuzino.

Adăugat: 24 Iunie 2015
Ultima actualizare:24 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, premier interimar
trimite pe mail

UPDATE ora 13.00 Calendarul creşterii preţului gazelor naturale trebuie aprobat până cel târziu marţi, având în vedere că prima majorare, de la 53 la 60 de lei pe megawatt/oră va intra în vigoare la 1 iulie, informează redactorul RRA.

Noul grafic, convenit în urma discuţiilor cu Comisia Europeană, a fost extins până în 2021 şi prevede creşteri de câte 6 lei anual.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, susţine că propunerile iniţiale erau mult mai greu de suportat de către populaţie. În ceea ce priveşte Institutul Cantacuzino, ordonanţa de urgenţă aflată astăzi pe agendă prevede că singurul producător român de vaccinuri va deveni instituţie publică de interes naţional.

Pentru acoperirea datoriilor institutului către stat şi către furnizorii privaţi, dar şi pentru asigurarea cheltuelilor de funcţionare până la sfârşitul acestui an se vor acorda 10 milioane de euro, urmând ca în anii următori să fie alocat un buget, aşa cum se întâmplă şi în cazul celorlalte instituţii publice.

Potrivit ministrului Educaţiei, scopul final este reluarea producţiei de vaccinuri.

Aici, la Palatul Victoria, şedinţa a început în urmă cu o oră şi, spre deosebire de alte reuniuni săptămânale, nu am avut acces la începutul şedinţei, aşadar, aşteptăm finalul pentru a reveni cu detalii privind deciziile luate", mai informează redactorul RRA.
 Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza