Premierul interimar anunţă preluarea de pacienţi şi de către Austria, Norvegia şi Finlanda

Bilanţul victimelor incendiului din Clubul #"Colectiv" a ajuns la 36 de morţi, anunțul a fost făcut astăzi de premierul interimar, Sorin Câmpeanu.

Adăugat: 7 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Cîmpeanu, premier interimar
trimite pe mail

El a precizat, azi, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Victoria că, 4 pacienți au decedat în spitalele bucureștene, 2 la spitalul de arși și câte unul la spitalele Floreasca și de Urgență.

Potrivit noului premier, din cele 107 persoane spitalizate în acest moment,  48 sunt în stare gravă şi critică.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că, astăzi două avioane SMURD vor pleca spre Austria, cu doi pacienţi , derulându-se  totodată, discuții pentru preluarea de noi pacienți de către Norvegia şi Finlanda.

Mâine  va veni și o echipă de medici  francezi pentru a evalua starea pacienților și pentru transportarea  unora în spitalele din Franţa, iar luni dimineață va sosi o echipă de medici din Germania .

În ceea ce privește costurile , acestea vor fi decontate integral de Guvern, din Fondul de Rezervă, atât pentru pacienți , cât și pentru un aparținător al acestora.

Potrivit premierului interimar , decontul se va face în regim de urgenţă, fie prin Direcţiile Consulare, Ministerul de Externe, prin ambasade, fie printr-un program de ajutor de urgenţă gestionat de către Ministerul Muncii.

Sorin Cîmpeanu a mulțumit, totodată, medicilor și piloților de pe avioanele militare și SMURD, afirmând că săptămână viitoare nu va fi una ușoară, din cauza modului de evoluție al leziunilor interne și externe.

De menţionat că la conferinţa de presă de azi, au participat şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, profesorii şi medicii de la spitalele bucureştene unde se află internaţi pacienţii răniţi în incendiul din Clubul Colectiv
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza