Premierul, în vizită de lucru în Spania

Premierul Victor Ponta îşi propune reconfirmarea spijinului autoritătilor spaniole pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi pentru liberalizarea totală a pieţei muncii spaniole pentru români.

Adăugat: 22 Iulie 2013
Ultima actualizare:22 Iulie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Mariano Rajoy şi Victor Ponta
trimite pe mail

Infrastructura, telecomunicaţiile şi energiile regenerabile sunt domeniile în care oamenii de afaceri spanioli sunt interesaţi să investească în România.

Şeful Guvernului a început, luni, o vizită de lucru în Spania.

Victor Ponta va fi primit de regele Juan Carlos şi se va întâlni cu premierul Mariano Rajoy.

Discuţiile vor urmări identificarea unor proiecte de impact, cu participare spaniolă în diferite domenii din România, precum infrascturctura, telecomunicaţiile şi energiile regenerabile, captarea interesului investitorilor spanioli şi schimbul de experienţă în atragerea şi gestionarea fondurilor europene.  

Intensificarea contactelor politce bilaterale cu accent pe contactele la nivel ministerial în domenii precum economie, transporturi, agricultură, Interne, Justiţie şi muncă, sunt doar câteva dintre priorităţile vizitei pe care premierul Victor Ponta o efectuează  la Madrid.

El îşi propune, totodată, şi reconfirmarea spijinului autoritătilor spaniole pentru aderarea României la Spaţiul Schengen dar şi pentru liberalizarea totală de la 1 ianuarie 2014 a pieţei muncii spaniole pentru lucrătorii români.

Un alt obiectiv al acestei vizite îl reprezintă şi cooperarea dintre autorităţile române şi cele spaniole pentru dezvoltarea de politci de protejare a comunităţii româneşti din Spania, pentru că în această ţară locuiesc, potrivit datelor oficiale, aproape un milion de români, fiind cea mai mare comunitate de imigranţi.

În Capitala Spaniei, Victor Ponta va avea de asemenea şi o întrevedere cu Alfredo Pérez Ru- Balcaba, secretarul general al Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol, urmând ca pe seară, în jurul orei 19:00 ora Spaniei, premierul să fie primit şi de majestatea sa regele Juan Carlos I.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza