Premierul îi cere ministrului de Interne să acţioneze ferm când se încalcă legea

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne să dea un semnal clar de respectare a legii, facând referire directă la incidentul petrecut joi seara, când maşina ministrului Daniel Barbu a fost vandalizată.

Adăugat: 18 Octombrie 2013
Ultima actualizare:18 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În debutul şedinţei extraordinare de guvern, Victor Ponta a spus că nu este de acord cu agresiunile, încălcarea unor drepturi fundamentale sau blocarea drumurilor publice, atitudini şi manifestări caracteristice grupurilor fasciste din anii 30.

În cazul în care vor mai avea loc incidente similare cu cel petrecut joi seară asupra ministrului Culturii, Daniel Barbu, premierul l-a mandatat pe Radu Stroe să intervină potrivit legii şi să-i prezinte, totodată opiniei publice pe agresori, inclusiv sancţiunile ce le revin acestora.

"Vreau să daţi un semnal foarte clar de respectare a legii. Există o linie roşie peste care nu accept să se treacă. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, că e bărbat, rezistă, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii '30, când îşi făceau legionarii de cap pe străzile Bucureştiului. Cât timp protestele sunt paşnice  jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant, dar în momentul în care se trece linia roşie şi vorbim de agresiuni, ameninţări, blocarea unor drumuri, aveţi din partea mea mandat foarte clar de intervenţie conform legii", i-a spus Ponta ministrului de Interne, Radu Stroe, în şedinţa de guvern.

"Pentru 300, 100, 1.000 de oameni nu putem bloca o ţară de 22 milioane şi o să vă cer, aveţi din partea mea mandat, jandarmii, poliţia, instituţiile statului să acţioneze fără niciun fel de complex când e vorba de încălcarea gravă a legii".Victor PontaMinistrul de Interne, a dat asigurări, că, în jurul prânzului, va fi primit un raport de la Inspectoratul General al Poliţiei şi că se discută cu procurorul modul de încadrare a faptelor.

Victor Ponta a adăugat, în şedinţa extraordinară de guvern, că vrea un mesaj foarte clar al faptului că democraţie nu înseamnă anarhie.

"Am văzut că în Canada sunt tot demonstraţii împotriva gazelor de şist. Acolo, poliţia a intervenit dur. Eu nu vă cer să intervenţi dur decât dacă se trece linia roşie, care este agresiunea, încălcarea unor drepturi fundamentale, inclusiv dreptul de proprietate şi blocarea unor drumuri şi împiedicarea intereselor legitime ale acestei ţări. Cred că nu putem să acceptăm ca lucrurile să treacă de această linie roşie", a atras atenţia Ponta.

Nouă persoane au fost identificate în urma incidentului de joi seară, din Centrul Istoric, în care opozanţi ai proiectului minier de la Roşia Montană au spart luneta maşinii ministrului Daniel Barbu, două dintre acestea au fost audiate, iar celelalte şapte vor fi citate să dea declaraţii.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza