Premierul Grindeanu, întâlnire oficială cu premierul Marelui Ducat al Luxemburgului

Premierul Sorin Grindeanu l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, cu onoruri militare pe omologul său din Marele Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel

Adăugat: 16 Iunie 2017
Ultima actualizare:16 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Grindeanu l-a primit, la Palatul Victoria, pe omologul său luxemburghez, Xavier Bettel- foto gov.ro
trimite pe mail

În cadrul ceremoniei de primire au fost intonate cele două imnuri de stat și a fost trecută în revistă Garda de Onoare.

Se vor desfășura convorbiri în plenul celor două delegații,urmate de declarații de presă comune ale celor doi premieri, programate să înceapă la ora 13.00.

Relațiile dintre România și Marele Ducat al Luxemburgului  sunt foarte apropiate  și pot constitui o bază excelentă pentru explorarea potențialului economic al celor două state, dar și identificare a unor noi oportunități de cooperare, a declarat, premierul Sorin Grindeanu, la finalul întrevederii cu omologul său, Xavier Bettel.

"Dorim să conferim mai multă substanță relaţiilor noastre economice, pe măsura potențialului celor două economii", a adăugat premierul Sorin Grindeanu.

Discuțiile au vizat atât dimensiunea cooperării bilaterale, cât și teme importante ale agendei europene și internaționale, a mai spus premierul român.

La rândul său, premierul Xavier Bettel a subliniat necesitatea dezvoltării cooperării dintre țara sa și România, precizând că vizita sa survine într-un moment delicat.

Potrivit acestuia, stabilitatea instituțiilor românești este esențială pentru cei care vor să investească în România și  crede că trebuie găsită o soluție pe termen  mediu și lung care să confere stabilitate  și încredere celor care vor sa facă afaceri în România .Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza