Premierul francez, François Fillon, încurajează controalele la frontierele Schengen

Premierul francez, François Fillon, susţine că propunerile Bruxelles-ului privind controalele la frontierele Spaţiului Schengen "merg în direcţia cea bună", potrivit Agenţiei France Presse.

Adăugat: 9 Mai 2011
Ultima actualizare:9 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Libera circulaţie a persoanelor constituie o "politică emblematică", un "element vital" al construcţiei Uniunii Europene, a afirmat Fillon.


"Este un simbol al Europei, alături de toate cele care se află acum în politicile comunitare. Dar acest lucru presupune adaptarea politicilor pentru a păstra eficienţa", adaugă Fillon, subliniind că recentele dificultăţi au pus probleme privind credibilitatea.


Aproximativ 25.000 de imigranţi tunisieni au sosit în ultimele săptămâni pe teritoriul Italiei, având intenţia de a merge în Franţa.


"Libera circulaţie a persoanelor nu trebuie văzută ca fiind o acceptare a cerşetoriei sau a imigraţiei ilegale dinspre ţările terţe. Pentru a consolida eficienţa Schengen, Franţa acţionează pentru a asigura credibilitatea sistemului şi pentru continuarea liberei circulaţii în Europa", a mai spus Fillon.


O dezbatere pe această temă este prevăzută cu prilejul unei reuniuni extraordinare a miniştrilor europeni de interne la 12 mai, la Bruxelles, iar un arbitraj politic este aşteptat în iunie, cu ocazia unui summit al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, potrivit sursei citate.


Comisia Europeană a prezentat miercuri propuneri pentru a îmbunătăţi funcţionarea Acordului Schengen, care includ posibilitatea de a reintroduce controalele la frontieră între statele membre pentru a face faţă unor situaţii precum sosirea unui val de imigranţi fără acte în regulă, cum cereau autorităţile franceze îngrijorate de afluxul de imigranţi tunisieni veniţi prin Italia.

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
9 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza